For Better Performance Please Use Chrome or Firefox Web Browser

معرفی کتاب

بوم شناسی مولکولی به عنوان یک شاخه جدید علمی در دهه 1980 ایجاد شد. دسترسي روز افزون به داده هاي مولكولي به فهم بهتر بوم شناسي و تكامل موجودات زنده كمك نموده است. گرچه كتاب هاي متعددي در زمينه بوم شناسي به صورت تالیف و یا ترجمه به چاپ رسيده است كه به مباحث كلي و اصول پايه اي تكامل و بوم شناسي پرداخته است، اما در زمينه بوم شناسي مولكولي نبود منابع و كتب فارسی احساس مي شود. كتابي كه بتواند مروري جامع بر اين شاخه داشته و جنبه های مختلف آن را پوشش دهد. كتاب حاضر با هدف تامين اين نياز ترجمه شده است. در این کتاب که توسط جوانا فریلند (در حال حاضر دانشیار دانشگاه ترنت در کانادا) نگاشته شده است، زمينه هاي مختلف بوم شناسي مولكولي به صورت منطقي و با استفاده از مثال هاي جديد از گونه هاي مختلف تشريح گردیده است. کتاب مذکور زمینه های متعدد این علم را پوشش داده و مسایل نظری و عملی را با هم تلفیق می کند. شیوه منطقی و ساختار کتاب به گونه ای است که ابتدا به معرفی مفاهیم و اصول این شاخه پرداخته و سپس به کاربردهای روشهای مولکولی در پاسخگویی به مسایل و سوالات متداول در بوم شناسی می پردازد. در نیمه اول کتاب به مفاهیم اولیه مورد نیاز جهت فهم بوم شناسی مولکولی پرداخته و به معرفی روشهای متداول جهت استفاده بوم شناسان می پردازد. نیمه دوم کتاب به کاربردهای فنون مولکولی در مطالعه گونه ها، جمعیت ها، بوم شناسی رفتار، زیست شناسی تکاملی، ژنتیک جمعیت ها و ژنتیک حفاظت اختصاص یافته است.

کتاب حاضر به عنوان کتاب درسی در آموزش بوم شناسی مولکولی جهت دانشجویان رشته محیط زیست در دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد تهیه شده و قابل استفاده دانشجویان رشته های زیست شناسی، کشاورزی و بیوتکنولوژی در دروسی نظیر ژنتیک جمعیت، ژنتیک مولکولی، رده بندی فیلوژنتیک، تکامل و رفتارشناسی می باشد. علاوه بر این به عنوان منبع فارسی در این زمینه می تواند منبع خوبی جهت استفاده محققان و دانشجویان علاقمند به زمینه های تحقیقاتی اکولوژی، ژنتیک جمعیت، بوم شناسی تکاملی و رفتارشناسی باشد.

تحت نظارت وف ایرانی