- English
- فارسی
اثرات محيط زيستي كشاورزي ارگانيك
چکيده فارسي :
از پيامدهاي مصرف بيرويه مواد شيميايي مصنوعي در كشاورزي تخريب محيطزيست، آلودگي آب، هوا، خاك و بر هم خوردن تعادلهاي طبيعي كشتبومها ميباشد. در اين ميان، كشاورزي ارگانيك با توجه به ويژگيهاي منحصر به فردي كه دارد به عنوان راهي براي نجات كره زمين مورد توجه قرار گرفته است.
محصول ارگانيك محصولي است كه بدون استفاده از مواد شيميايي، آفتكشها، افزودنيهاي غذايي و طعم دهندهها يا تركيبات آروماتيك توليد شده باشد. امروزه، كشاورزي ارگانيك منطبق با پروتكلها و قراردهاي بينالملي به طور ويژهاي مورد توجه متخصصين كشاورزي و محيطزيست، كشاورزان، مردم و نيز دولتمردان و سياستگذاران در سطح جهان قرار گرفته است. در واقع، اين نوع كشاورزي، به جهت اينكه خطرات كمتري براي محيطزيست و انسانها دارد و از نظر غذايي نيز سالمتر ميباشد يكي از مناسبترين سيستمهاي رايج به شمار ميرود. به طور دقيقتر، با زراعت ارگانيك و عدم استفاده از كود شيميايي، مطابق اكوسيستم رفتار شده، به چرخههاي زيستي احترام گذاشته ميشود و نه تنها تعادل زيستمحيطي بهم نميخورد بلكه به متعادل شدن آن نيز كمك ميكند و اثر مخربي براي محيطزيست ندارد. از مزاياي ديگر اين نوع كشاورزي، توليد محصول بيشتر و با كيفيت بالاتر ميباشد؛ محصولاتي كه مغذيتر هستند، هيچ سم و آفتكشي در خودشان ندارند و طعم و شكلي واقعي دارند.
در اين مقاله، پس از بررسي مضرات زيستمحيطي كشاورزي رايج، اثرات زيستمحيطي كشاورزي ارگانيك مورد بحث و بررسي قرار ميگيرند. نتايج حاصل از اين تحقيق حاكي از آن است كه اين نوع كشاورزي حداقل تأثيرات منفي را بر محيطزيست دارد.